Museum zonder muren is bezig met de voorbereidingen voor een nieuw slavernijmuseum (locatie nog onbekend)

‘We zijn vereerd en trots dat de gemeente Amsterdam het voorstel van Museum zonder Muren voor een Nationaal Slavernijmuseum heeft gehonoreerd. Samen met twee andere indieners, IZI Solutions en NiNsee, zal worden gekeken naar een constructieve manier om de initiatieven te bundelen en te komen tot één krachtig gezamenlijk plan.
De beoordelingscommissie heeft als volgt geoordeeld:

“Stichting Museum zonder Muren toont een slim en origineel concept vanuit een ander verrassend perspectief. Een museumgebouw dat half in het water staat en op die manier de relatie met de haven en de trans-Atlantische slavernij benadrukt. De omschrijving van de combinatie van een park en museum zijn helder en spannend. De gekozen focus kan een goede aanjager zijn om van de recreanten van het park bezoekers van het museum te maken”.

De samenwerking met de twee andere partijen brengt waardevolle kennis, expertise en netwerken samen. Gezamenlijk zullen we tot een mooi en betekenisvol resultaat komen.’Voor meer info: http://museumzondermuren.com/?pid=programmas&sid=97&f=actueel

Van Eesteren Paviljoen genomineerd voor Amsterdamse Architectuur Prijs!

Het Van Eesteren Paviljoen in Amsterdam Nieuw-West, de hoofdlocatie van het Van Eesteren
Museum, is genomineerd voor de Gouden A.A.P., de Amsterdamse Architectuur Prijs 2018. Samen
met negen andere genomineerde gebouwen dingt het paviljoen mee naar deze prijs voor het
gebouw dat volgens een vak- en een publieksjury als beste wordt gezien van alle bouwprojecten
die in 2017 binnen de gemeentegrenzen van Amsterdam zijn opgeleverd. Op 12 april a.s. wordt de
winnaar bekendgemaakt tijdens een feestelijke uitreiking in Hotel Arena in Amsterdam.

Voor meer informatie over de nominatie en uitreiking ga je naar het Van Eesteren Museum

Als Amsterdammer bent u daarom ook een beetje jarig.
Kom langs en vier dit feest mee bij uw Museum om de Hoek.

We wensen Amsterdam een fijne verjaardag toe! Maak een street art-verjaardagskaart, teken je verjaardagswens samen met Noordjes Kinderkunst of loop mee langs de geboortegrond van Amsterdam. De Musea om de Hoek openen hun deuren, nemen je mee de buurt in en we maken met z’n allen het langste lint van verjaardagskaarten en wensen voor de stad.

De deelnemers zijn; Buurtmuseum Indische Buurt, Historisch Archief De Baarsjes, Museum Amsterdam Noord, Museum Perron Oost, Museum zonder Muren, Street Art Museum Amsterdam, Van Eesteren Museum en Vrienden Amsterdam Oud-Zuid.

Van deze bijzondere dag is een korte film gemaakt! Bekijk het hier.

 

Over 8 jaar bestaat Amsterdam 750 jaar! Vrijdag 27 oktober om 19:30 uur blikken we in Pakhuis de Zwijger vooruit op projecten die in de aanloop van dit mooie moment worden gerealiseerd. Met veel inspiratie van groene, duurzame en feestelijke initiatieven uit de stad, muziek, fotografie en de politieke input van vijf grote partijen!

Museum om de Hoek is er bij en werpt een blik op de toekomst; hoe vieren wij in 2025 met onze musea om de hoek het grote feest in, met en voor Amsterdam?

Kom en vier mee: Amsterdam 750 jaar – Nog acht jaar te gaan.